Castle Break

Castle Break

HOME / CASTLE BREAK
Perioada de Desfășurare

2013, 2014, 2015, 2016, 2017 – Prezent

Direcția de activitate

Turism cultural, promovarea patrimoniului, activare a comunităților locale

Finanțare

Acest proiect se susține prin contribuții și donații ale participanților.

Pagină proiect

castlebreak.ro

Castle Break este prima inițiativă de redescoperire a castelelor și conacelor mai puțin cunoscute din România, prin turism cultural. Demarat în 2013, proiectul propune o serie de tururi culturale la bijuterii ale patrimoniului construit din toate regiunile istorice ale României, propunându-și să aducă mai aproape reședințele elitelor de altădată de cei ce vor să le descopere

În 2016, echipa Castle Break a conceput și organizat 13 tururi culturale, care au inclus vizite la peste 20 de foste reședințe nobiliare, vizite la producători și meșteșugari locali, întâlniri cu artiști, arhitecți și alți actori implicați în revitalizarea patrimoniului cultural, fie el construit sau imaterial. În itinerariile propuse s-au regăsit și gustări cu preparate realizate local, mese în aer liber sau chiar degustări de vinuri, unul dintre obiectivele proiectului fiind, de altfel, încurajarea economiei locale și a inițiativelor antreprenoriale „la firul ierbii”. Ca un plus de valoare, participanții au avut ocazia să interacționeze chiar cu proprietarii sau administratorii castelelor și conacelor vizitate, aflând povestea monumentelor direct de la cei care au trăit-o.
Tururile culturale au o durată de 1-3 zile și se desfășoară, de regulă, la final de săptămână, în perioada aprilie-noiembrie. Înscrierile on-line se pot face direct pe site-ul proiectului, www.castlebreak.ro, organizatorii pun la dispoziția publicului larg 45 de locuri pentru fiecare program cultural derulat. Proiectul este unul social, fiind derulat de o echipă de voluntari ai Asociației ARCHÉ. Dincolo de promovarea cunoașterii și protejării patrimoniului, Castle Break își propune generarea de oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale, prin orientarea turiștilor către atracții mai puțin cunoscute.

Închide
Share This